Yoga & Therapeutic Thai Massage in Haarlem


Massage therapy
What is massage therapy?
Massage therapy is aimed at treating physical and/or emotional-mental complaints. It involves the use of various forms of pressure, movements and techniques to manipulate muscles and other soft tissues in the body with the aim of calming the nervous system, relieving stress and tension, treating injuries, promoting general well-being and health to support.
I provide treatment from a holistic view of humanity and with loving attention.

 

Voor wie? 

Je kunt komen als je klachten hebt op fysiek en/of  emotioneel-mentaal gebied (vaak gaan deze samen) of als onderhoud van je fysieke en emotioneel-mentale welzijn. 

Bij klachten raad ik een traject van meerdere behandelsessies aan om verbetering en verlichting te ervaren. Een massagebehandeling is geen quick-fix: klachten zijn vaak over een langere periode ontstaan en zullen in de meeste gevallen niet met 1 behandeling verholpen zijn.  Voorafgaand aan een behandeling of behandeltraject neem ik altijd de tijd voor een intake zodat we samen kunnen werken aan jouw welzijn en gezondheid.

Massagevormen:

Traditonele Thaise yogamassage

De traditionele Thaise yogamassage is 1 van de oudste massagevormen ter wereld en is qua massagevorm uniek. Deze massagevorm is allesomvattend: de spieren worden soepel gemaakt, je botten en gewrichten worden sterker, je zenuwbanen en energiebanen worden geactiveerd en in balans gebracht en je bewustzijn wordt versterkt. De Thaise massage is fysiek, mentaal en energetisch een ware weldaad.

Thaise yogamassage heeft veel weg van een dans: de masseur begeleidt de gemasseerde in allerlei strekkingen die vloeiend en ritmisch in elkaar over gaan. De aan yoga ontleende strekkingen worden gecombineerd met drukpuntmassage. De vloeiende, ritmische bewegingen worden ook wel eens omschreven als ‘duizend golven die het lichaam wassen’. Fysiek en mentaal voel je je na een Thaise yogamassage als herboren: vitaal, in je kracht en tegelijkertijd in een diepe, meditatieve ontspanning, ook wel 'bliss-state' genoemd.

De Boeddhistische achtergrond van de Thaise massage vormt de basis van waaruit de massage wordt gegeven  De kernbegrippen Metta (liefdevolle aandacht) en Karuna (compassie) zijn een belangrijke onderdeel van de traditionele Thaise massage. 

De massages gaan over de kleding heen en worden gegeven op een traditionele Thaise massagemat. Om de diepere meditatieve effecten te ervaren van de Thaise massage raad ik een massage van 150 minuten aan.Kruidenstempelmassage


In de traditionele Thaise geneeskunde worden kruiden gebruikt als aanvulling op massages. Een massage met warme kruidenkompressen verhoogt de bloedcirculatie en energiestroom, ontspant, verwarmt, helpt spanning los te laten, verlicht stijve spieren en gewrichten, en vermindert mentale vermoeidheid en stress.
"Wat is kruidenmassage met hete kompressen?"
Kruidenkompresmassage is een oude traditie die meer dan duizend jaar in Thaise kloosters en tempels werd bewaard en tot op de dag van vandaag wordt beoefend. Traditionele Thaise massage met hete kruidenkompres wordt meestal gegevenop de blote huid.
De massage begint met traditionele Thaise massage, diepe acupressuur en stretches, gevolgd door druk van de hete kruidenkompressen. Deze massageballen zien eruit als een zachte stoffen bal en zijn gevuld met verschillende traditionele kruiden die zich kenmerken door hun ontspannende en genezende eigenschappen. De vochtige warmte van de kompressen dringt diep door, waardoor spanning wegsmelt. De geur van de kruiden werkt rustgevend en ontspannend en opent de luchtwegen. Vooral in de herfst- en wintermaanden een ware weldaad.


Afspraak maken:

Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak of bel naar 06-46255858. Het is mogelijk om kortere of langere massages te boeken. Om de diepere meditatieve effecten te ervaren van de Thaise massage raad ik een massage van 150 minuten aan.

Ik masseer op de volgende locaties in Haarlem: de yogaruimte van Gezond Haarlem (st Jorisveld 1) en mijn praktijk aan huis, een grote lichte ruimte vlakbij de Kleverlaan. Mogelijkheden van maandag t/m  zaterdag.

E-mailen
Bellen
Map
Instagram