Yoga & Massagetherapie voor holistisch welzijn in Haarlem


Fiona Straathof

Wie ben ik?
Simpel gezegd ben ik Fiona, vrouw, echtgenote, yogadocent & massagetherapeut. Tot 2017 was ik hogeschooldocent en student coach. In dat jaar heb ik mijn baan opgezegd en is een nieuwe fase in mijn leven gestart.
De beslissing om mijn vaste baan op te zeggen en het onderwijs vaarwel te zeggen ging niet over 1 nacht ijs & ik heb zeker m’n twijfels gehad, maar het is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb. Nu ben ik fulltime werkzaam in mijn eigen praktijk voor yoga- en massagetherapie. Ik zie het werk wat ik nu doe niet als werk, ook niet als hobby maar als mijn ‘Dharma’ oftewel levenspad. Het geeft me enorme vreugde, voldoening en betekenis.

Hoe werk ik?
Ik vind het ontzettend mooi om anderen te ondersteunen en te begeleiden op het pad wat leidt naar thuiskomen bij jezelf. Dat doe ik met liefdevolle aandacht, vriendelijkheid, rust en compassie. 

Waarom doe ik wat ik doe?
Onze maatschappij is zo gericht op prestatie en er zijn tegenwoordig zoveel externe prikkels dat we ons (chronisch) gestrest en overprikkeld voelen. Ook merk ik dat vooral vrouwen de lat erg hoog leggen voor zichzelf en het gevoel hebben dat ze aan allerlei verwachtingen moeten voldoen en overal zorg voor moeten dragen. Tijd voor verzachting, rust en reflectie schiet er vaak bij in, met alle nadelige gevolgen van dien.

Zelf ben ik in 2013 in een burn-out beland. Ik weet maar al te goed hoe het is als je lichaam keihard op de rem trapt en je je mentaal en emotioneel uitgeput voelt. Ik had toen al een sterke yoga- en meditatie practice, maar ik ben veel meer de rust en de zachtheid op gaan zoeken. In totaal heeft het 2 jaar geduurd voordat ik me ‘hersteld’ voelde maar het was nodig om grote veranderingen door te voeren in mijn leven. 

Mijn leven is nu veel meer ‘yin’ en minder ‘yang’ dan vroeger, we hebben beiden nodig maar de balans tussen de vrouwelijke, zachte, reflectieve en passieve yin energie de mannelijke, snelle, actieve yang energie is vaak zoek.  Het is mijn missie om anderen te ondersteunen in het herstellen van die balans. 


E-mailen
Bellen
Map
Instagram