Via je lichaam thuiskomen bij jezelf


Massagevormen

De massagebehandelingen die ik aanbied zijn vaak een combinatie van Traditionele Thaise Yogamassage, Dynamic Thai en Acupressuur. Verder werk ik graag met de 5 elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Traditonele Thaise yogamassage

De traditionele Thaise yogamassage is 1 van de oudste massagevormen ter wereld en is qua massagevorm uniek. Deze massagevorm is allesomvattend: de spieren worden soepel gemaakt, je botten en gewrichten worden sterker, je zenuwbanen en energiebanen worden geactiveerd en in balans gebracht en je bewustzijn wordt versterkt. De Thaise massage is fysiek, mentaal en energetisch een ware weldaad.

Thaise yogamassage heeft veel weg van een dans: de masseur begeleidt de gemasseerde in allerlei strekkingen die vloeiend en ritmisch in elkaar over gaan. De aan yoga ontleende strekkingen worden gecombineerd met drukpuntmassage. De vloeiende, ritmische bewegingen worden ook wel eens omschreven als ‘duizend golven die het lichaam wassen’. Fysiek en mentaal voel je je na een Thaise yogamassage als herboren: vitaal, in je kracht en tegelijkertijd in een diepe, meditatieve ontspanning, ook wel 'bliss-state' genoemd.

De Boeddhistische achtergrond van de Thaise massage vormt de basis van waaruit de massage wordt gegeven  De kernbegrippen Metta (liefdevolle aandacht) en Karuna (compassie) zijn een belangrijke onderdeel van de traditionele Thaise massage.

De massages gaan over de kleding heen en worden gegeven op een traditionele Thaise massagemat. Om het optimale effect te ervaren van de Thaise massage op lichaam en geest raad ik een massage van 150 minuten aan.

FIONA-YOGA_MASSAGE-3044
FIONA-YOGA_MASSAGE-3044
FIONA-YOGA_MASSAGE-2662
FIONA-YOGA_MASSAGE-2662
FIONA-YOGA-MASSAGE-thaise_massage
FIONA-YOGA-MASSAGE-thaise_massage


Acupressuur voor orthopedische klachten

In mijn massagebehandelingen neem ik altijd acupressuurpunten mee. Dit kunnen meridiaanpunten zijn,  drukpunten voor specifieke klachten, of beiden. Ik geef ook specifieke acupressuurbehandelingen bij orthopedische klachten zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog, pijn of stijfheid in de nek- en schouders, onderrugklachten, hoofdpijn of een verstuikte vinger of enkel.

Dynamic Thai

Deze massagevorm verweef ik in mijn traditionele Thaise massages. De dynamische wiegende bewegingen kunnen mensen helpen om makkelijker spanning lost laten. De massage doorbreekt stagnatie in het fysieke lichaam en in de energiebanen en stimuleert daarbij het vrij stromen van de levensenergie. Het heeft een positief effect op de circulatie, de  mobiliteit van de wervelkolom, de spieren en de structuren van het bindweefsel.
Vaak kunnen blessures en diepgewortelde patronen geheeld worden als het lichaam en de mind gewiegd worden en daarmee een nieuw en ander ritme ontwikkelen.

Buikmassage en psoasmassage

Massagetherapie speciaal voor de buik en psoas. Vaak wordt de buik tijdens een massage oppervlakkig behandeld, maar het is een heel belangrijke plek: de plek van onze vitale organen. Er wordt gezegd dat het ook de plek is van ons emotionele brein en ons energiecentrum en de opslagplaats van allerlei (onverwerkte) emoties. De buik is een van de meest kwetsbare plekken om aan te raken in een persoon. Het is dus belangrijk om de buikmassages op een goede, veilige en liefdevolle manier aan te bieden. 

De psoas-spier, formeel de psoas major genoemd, is een zeer belangrijke spier in de 'core'. De fasciale verbindingen tussen de psoas en het middenrif verbinden letterlijk je vermogen om te lopen en te ademen. De psoas spieren zullen samentrekken als je onder stress staat: het heeft een directe invloed op je vecht- of vluchtreactie. Langdurige periodes van stress zullen resulteren in gespannen psoas-spieren.De spieren spannen zich ook aan als je lang zit, overmatige core-training doet of traint zonder te strekken.

In de massage concentreer ik me op  verminderen van spanning in die spieren door zachte aanraking, druk, ritmische bewegingen en rekoefeningen.

De 5 elementen
Een belangrijk principe in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de leer van de vijf elementen. Ook hierbij is het uitgangspunt dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen en het functioneren van de mens.

Kruidenstempelmassage

In de traditionele Thaise geneeskunde worden kruiden gebruikt als aanvulling op massages. Een massage met warme kruidenkompressen verhoogt de bloedcirculatie en energiestroom, ontspant, verwarmt, helpt spanning los te laten, verlicht stijve spieren en gewrichten, en vermindert mentale vermoeidheid en stress.

"Wat is kruidenmassage met hete kompressen?"

Kruidenkompresmassage is een oude traditie die meer dan duizend jaar in Thaise kloosters en tempels werd bewaard en tot op de dag van vandaag wordt beoefend. Traditionele Thaise massage met hete kruidenkompres wordt meestal gegevenop de blote huid.

De massage begint met traditionele Thaise massage, diepe acupressuur en stretches, gevolgd door druk van de hete kruidenkompressen. Deze massageballen zien eruit als een zachte stoffen bal en zijn gevuld met verschillende traditionele kruiden die zich kenmerken door hun ontspannende en genezende eigenschappen. De vochtige warmte van de kompressen dringt diep door, waardoor spanning wegsmelt. De geur van de kruiden werkt rustgevend en ontspannend en opent de luchtwegen. Vooral in de herfst- en wintermaanden een ware weldaad.
E-mailen
Bellen
Map
Instagram