Yoga & Massagetherapie voor holistisch welzijn in Haarlem


Massagevormen

De massagebehandelingen die ik aanbied zijn vaak een combinatie van Traditionele Thaise Yogamassage, Osteothai, Dynamic Thai, Acupressuur & Chi Nei Tsang 

Traditonele Thaise yogamassage

De traditionele Thaise yogamassage is 1 van de oudste massagevormen ter wereld en is qua massagevorm uniek. Deze massagevorm is allesomvattend: de spieren worden soepel gemaakt, je botten en gewrichten worden sterker, je zenuwbanen en energiebanen worden geactiveerd en in balans gebracht en je bewustzijn wordt versterkt. De Thaise massage is fysiek, mentaal en energetisch een ware weldaad.

Thaise yogamassage heeft veel weg van een dans: de masseur begeleidt de gemasseerde in allerlei strekkingen die vloeiend en ritmisch in elkaar over gaan. De aan yoga ontleende strekkingen worden gecombineerd met drukpuntmassage. De vloeiende, ritmische bewegingen worden ook wel eens omschreven als ‘duizend golven die het lichaam wassen’. Fysiek en mentaal voel je je na een Thaise yogamassage als herboren: vitaal, in je kracht en tegelijkertijd in een diepe, meditatieve ontspanning, ook wel 'bliss-state' genoemd.

De Boeddhistische achtergrond van de Thaise massage vormt de basis van waaruit de massage wordt gegeven  De kernbegrippen Metta (liefdevolle aandacht) en Karuna (compassie) zijn een belangrijke onderdeel van de traditionele Thaise massage.

Osteothai

Osteothai is de integratie van osteopathische principes en technieken in Thaise massage, een brug tussen Oost en West. Het is een vorm van lichaamswerk die de creatieve en krachtige Thaise massagetechnieken combineert met de precieze en zachte aanraking van osteopathie.

FIONA-YOGA_MASSAGE-3044
FIONA-YOGA_MASSAGE-3044
FIONA-YOGA_MASSAGE-2662
FIONA-YOGA_MASSAGE-2662
FIONA-YOGA-MASSAGE-thaise_massage
FIONA-YOGA-MASSAGE-thaise_massage


Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang (CNT) is een vorm van holistische, therapeutische buikmassage en lichaamswerk die zijn oorsprong vindt in China en later in Thailand werd doorontwikkeld. De term 'Chi Nei Tsang' kan grofweg vertaald worden naar 'werken met de energie van de interne organen' of 'interne orgaan-chi-transformatie'.
De focus van Chi Nei Tsang is het loslaten van de fysieke en emotionele spanninlg die in de buikstreek is opgeslagen. Spanning in de buik kan de stroom van energie (chi) door het lichaam beïnvloeden en dit kan leiden tot uiteenlopende klachten. Een eenvoudig voorbeeld is dat je spanning op je maag kunt voelen als je je zorgen maakt en daardoor last krijgt van oprispingen.
De voordelen van deze vorm van therapeutische buikmassage zijn:
* Bevordert het vrijkomen van fysieke en emotionele spanning die is opgeslagen in de organen en de spieren.
* Verbetert de stroom van energie (chi) in het lichaam.
* Ondersteunt de werking van de inwendige organen.
* Helpt bij het verlichten van spijsverteringsproblemen en ander buikpijnklachten.
* Kan verlichting geven bij onderrugklachten.
* Stimuleert ontspanning en vermindert stress.
* Stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam.

 Chi Nei Tsang helpt bij het verwerken van emoties en geeft een gevoel van diepe rust en verbondenheid. Dit kan een hele mooie combinatie zijn met de Thaise massage of een losstaande behandeling zijn.

Acupressuur voor orthopedische klachten

In mijn massagebehandelingen neem ik altijd acupressuurpunten mee. Dit kunnen meridiaanpunten zijn,  drukpunten voor specifieke klachten, of beiden. Ik geef ook specifieke acupressuurbehandelingen bij orthopedische klachten zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog, pijn of stijfheid in de nek- en schouders, onderrugklachten, hoofdpijn of een verstuikte vinger of enkel.

Dynamic Thai

Deze massagevorm verweef ik in mijn traditionele Thaise massages. De dynamische wiegende bewegingen kunnen mensen helpen om makkelijker spanning lost laten. De massage doorbreekt stagnatie in het fysieke lichaam en in de energiebanen en stimuleert daarbij het vrij stromen van de levensenergie. Het heeft een positief effect op de circulatie, de  mobiliteit van de wervelkolom, de spieren en de structuren van het bindweefsel.
Vaak kunnen blessures en diepgewortelde patronen geheeld worden als het lichaam en de mind gewiegd worden en daarmee een nieuw en ander ritme ontwikkelen.

De 5 elementen
Een belangrijk principe in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is de leer van de vijf elementen. Ook hierbij is het uitgangspunt dat alles in beweging is en elkaar beïnvloedt. Dat is terug te zien in het ritme van dag en nacht, van de seizoenen en het functioneren van de mens. De 5 elementen en de daarbij horende organen en meridianen zijn altijd onderdeel van mijn massagebehandelingen.

Kruidenstempelmassage

In de traditionele Thaise geneeskunde worden kruiden gebruikt als aanvulling op massages. Een massage met warme kruidenkompressen verhoogt de bloedcirculatie en energiestroom, ontspant, verwarmt, helpt spanning los te laten, verlicht stijve spieren en gewrichten, en vermindert mentale vermoeidheid en stress.

"Wat is kruidenmassage met hete kompressen?"

Kruidenkompresmassage is een oude traditie die meer dan duizend jaar in Thaise kloosters en tempels werd bewaard en tot op de dag van vandaag wordt beoefend. Traditionele Thaise massage met hete kruidenkompres wordt meestal gegevenop de blote huid.

De massage begint met traditionele Thaise massage, diepe acupressuur en stretches, gevolgd door druk van de hete kruidenkompressen. Deze massageballen zien eruit als een zachte stoffen bal en zijn gevuld met verschillende traditionele kruiden die zich kenmerken door hun ontspannende en genezende eigenschappen. De vochtige warmte van de kompressen dringt diep door, waardoor spanning wegsmelt. De geur van de kruiden werkt rustgevend en ontspannend en opent de luchtwegen. Vooral in de herfst- en wintermaanden een ware weldaad.
E-mailen
Bellen
Map
Instagram